NHHI Lacrosse
NHHI Lacrosse er skolens eneste lacrosselag for herrer, og består av omtrent 30 stk fordelt på alle skolens kull. Laget ble stiftet i 2004, hvilket gjør oss til Norges eldste lacrosselag. Vi bærer stolthet over å representere Norges Handelshøyskole i den raskeste sporten på to ben.

Lacrosse er en gammel idrett med lange tradisjoner i Nord- og Sør-Amerika. Idretten spilles med en ball på størrelse med en tennisball. Ballen er dog mye hardere og mer spretten enn en tennisball. Hver spiller har hver sin kølle med en stram nettlomme på enden, også kalt «stick». I tillegg er vi utstyrt med hjelm, susp, hansker, albuebeskyttere og beskyttelse på brystet. Denne beskyttelsen er absolutt nødvendig ettersom sporten er svært fysisk. Det er, innenfor visse grenser, lov til å kroppstakle motspillere for full kraft, samt slå etter motstanderens stick med sin egen. Idretten kan spilles både ute og inne. Ute spiller vi på full 11-er bane med 10 spillere på hvert lag, mens vi inne spiller på full håndballbane med 5 spillere på hvert lag. Vi spiller omtrent like mye inne som vi spiller ute, avhengig av hvilke turneringer vi trener mot.

Vi trener ca. 2 ganger i uken, enten på utendørsbanen Stemmemyren eller i Lehmkuhlhallen rett ved skolen. Sporten krever absolutt ingen forkunnskaper, og kun et fåtall av lagets medlemmer har vært borti sporten før. Vi verdsetter likevel sportslig motivasjon og god innsats på trening.

Vi prøver å delta i én turnering hvert semester. Om høsten spiller vi NM i Bergen, og annenhver høst spiller vi turnering i Stavanger. Begge disse turneringene spilles ute. De årene det ikke arrangeres turnering i Stavanger arrangeres Bergen Challenge (BC) her i Bergen. Denne turneringen spilles også om høsten, men spilles innendørs. Her har vi tradisjonelt hevdet oss godt, og står med to andreplasser i de to siste utgavene av turneringen.

Til tross for at vi ønsker å hevde oss i lacrosse, er det sosiale absolutt i høysetet for oss på laget. I tillegg til å delta på alle skolefester arrangerer vi forbrødringer med andre lag, lagturer til inn- og utland, samt tradisjonsrike gallamiddager og mer. Vi har også lange tradisjoner med skolens softballag, og arrangerer en rekke ulike arrangementer sammen med de året gjennom. Sommerfest, Rask- og Treg Aften er noen av høydepunktene. I tillegg planlegger vi Marbella-tur med Softball allerede i september dersom dette lar seg gjøre rimelig smertefritt mtp. smittesituasjonen.

Ta gjerne kontakt med oss i forkant dersom det skulle være noe du lurer på. Vi kan nås på facebook via NHHI Lacrosse-siden, ellers kan man ta kontakt med Håkon J. Sperre eller Andreas Jørgensen på facebook eller telefon 986 15 150. Nærmere informasjon om når og hvor du finner oss under rekrutteringsuken vil legges ut på rekrutteringsportalen til NHHS og vår Facebook-side.

Vi håper dette høres attraktivt ut, så gleder vi oss til å se mange nye og gamle studenter på opptak i august!

Opptaksdata

Deadline:
EXPIRED
Kontakt: lacrosse@nhhi.no